Przepis została dodana w dniu: 24.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2365 osób!
Smacznego!
Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem, dodać żółtka, proszek do pieczenia, mąkę i oliwę. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać mąką, przelać na nią ciasto i piec przez 60 minut w temp. 180 stopni. Budyń ugotować na mleku wraz z żółtkami, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Krem podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z chałwą, drugą z rozpuszczoną na parze czekoladą. Białka jaj ubić na sztywną pianę i upiec na oddzielnej blaszce. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć je kremem czekoladowym, przykryć drugim blatem, posmarować masą chałwową, przykryć upieczonymi bezami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta