Przepis na Ciasto z jabłkami i budyniem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3067
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto z jabłkami i budyniem?

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Dodać ubite jajko, 5 łyżek cukru i startą margarynę (8 łyżek). Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Rodzynki umyć, odsączyć, polać rumem. Jabłka obrać, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Ciasto rozwałkować i wylepić wysmarowaną tłuszczem tortownicę, wysoko podwinąć brzegi. Na cieście poukładać jabłka, ich środki wypełnić rodzynkami. Budyń wymieszać z połowa szklanki śmietanki. Pozostała śmietankę zagotować z resztą cukru, cukrem waniliowym i łyżką margaryny. Wlać budyń, ponownie zagotować i od razu zalać jabłka. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Tort porzeczkowy

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Rafaello z krakersami

Ile porcji: 22

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Kokosowo- makowa babka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-22

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta

Placki z bananami

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Sernik z kokosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Orzechowiec Ilony

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta