Wszystkie składniki masy kokosowej wsypujemy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, a następnie smażymy, co chwilę mieszając.
Ciasto:
margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek, lekko mieszamy, wykładamy ciasto na blachę. Na ciasto wykładamy przesmażoną i wystudzoną masę kokosową. Ciasto pieczemy około godziny w temp. 180*c.
Masa budyniowa:
budynie gotujemy na mleku, lekko studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy porcjami przestudzony budyń. Upieczone i przestudzone ciasto przekrawamy na pół, smarujemy masą budyniową i polewamy polewą czekoladową.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta