Przepis na Ciasto podwójnie truskawkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1246
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Zdjęcia

ciasto

Składniki

Jak zrobić Ciasto podwójnie truskawkowe?

Truskawki obrać, opłukać, osączyć na sicie. Galaretki rozpuścić w 3 szkl gorącej wody. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać wodę i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na przygotowaną blaszkę. Połowę osuszonych truskawek oprószyć mąką i wyłożyć na ciasto. Piec 35- 40 min w tem. 180 stopni. Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru. Wystudzić. Zmiksować albo utrzeć z masłem. Masę budyniową wyłożyć na wystudzone ciasto wyrównując wgłębienia po truskawkach. Na masie ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretką.

Podobne przepisy

Crumble z jagodami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto delicjowe

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Tort z masą śmietanową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bananowo-galaretkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 19 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Desery

Pucharek owocowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery