Przepis została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2009 osób!
Bon Appétit!
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać masło, żółtko, cukier waniliowy i śmietanę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części: 1/4 i 3/4 ciasta. Następnie schłodzić przez 30 minut w lodówce i rozwałkować. 3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika. Ciasto w blaszce należy piec przez 20 minut w temp. 180 stopni. Następnie wyłożyć na nie wydrylowane wiśnie. Białka ubić na sztywną pianę dodając do nich cukier i budyń. Białka wyłożyć na wiśnie. Na wierzch ciasta zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki. Następnie włożyć ciasto do piekarnika i piec przez około 40- 45 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta