Przepis na Ciasto pod pianką

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3259
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2009 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

ciasto

dodatkowo

  • wiśnie 1 kg
  • białka jaj 5 sztuk
  • cukier 1 szklanka
  • budyń 2 opakowania

Jak zrobić Ciasto pod pianką?

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać masło, żółtko, cukier waniliowy i śmietanę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części: 1/4 i 3/4 ciasta. Następnie schłodzić przez 30 minut w lodówce i rozwałkować. 3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika. Ciasto w blaszce należy piec przez 20 minut w temp. 180 stopni. Następnie wyłożyć na nie wydrylowane wiśnie. Białka ubić na sztywną pianę dodając do nich cukier i budyń. Białka wyłożyć na wiśnie. Na wierzch ciasta zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki. Następnie włożyć ciasto do piekarnika i piec przez około 40- 45 minut.

Podobne przepisy

Ciastka „półksiężyce”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Wielkanocna baba czekoladowa z polewą biało-czarną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Placki mleczne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

SZYBKIE CHRUSTY

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Baranek Wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: weramera

Kategoria: Ciasta

Makowce Ilony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta