Przepis na Ciasto od cioci Ani

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
80 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2258
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

bardzo dobre

Zdjęcia

ciasto

druga warstwa

  • jabłka 1 kg
  • cytryna 1 sztuka
  • galaretka cytrynowa 3 opakowania

piana

  • śmietana 30 procentowa 1 opakowanie
  • cukier 3 łyżeczki
  • śmietanka fix 2 sztuki

polewa

Akcesoria

  • brytfanna
  • mikser

Jak zrobić Ciasto od cioci Ani?

Ciasto:
ze wszystkich składników zrobić ciasto. Rozwałkować, dać na blachę.

Druga warstwa:
jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Lekko odcisnąć, skropić cytryną. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej wody. Tężejącą połączyć z jabłkami. Wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.

Pianka:
ubić śmietanę i połączyć z cukrem i śmietanką fix. Wyłożyć na zimny placek. Rozsmarować. Polewa: czekoladę, margarynę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej 70 st. Wylać na śmietanę.

Podobne przepisy

Masa toffi

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Bułki z kminkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Blok

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: beka

Kategoria: Ciasta

Cukier z prawdziwa wanilią

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Makowiec-Topielec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Biszkopt jasny na tort

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta