Receptura została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2737 osób!
Bon Appétit!
Ciasto – Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać 1/2 szklanki cukru, śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać pianę z ubitych białek. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, a do drugiej dodać 2-3 łyżeczki kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Ciasto zasypać wiśniami bez pestek. Piec ok. 35 min w tem. 180 st. C.
Masa- 1/2 litra soku z wiśni i cukier zagotować (zostawić trochę soku do rozrobienie). Budyń i mąkę rozprowadzić z odrobiną soku, wlać do wrzącego soku, zagotować, gorącą masę wyłożyć na ciasto.
Krem- Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. Rozprowadzić 3 łyżki mąki pszennej i budyń z odlanym zimnym mlekiem, wlać do wrzącego mleka (ugotować budyń). Zagotować i wystudzić. Kostkę margaryny utrzeć, dodać cukier waniliowy, przestudzony budyń. Krem ułożyć na cieście czyli ma masę.
Polać polewą czekoladową.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta