Przepis na Ciastka bezowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6234
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • białka 6 szt.
  • cukier puder 2 szklanki
  • olejek waniliowy 0,5 szt.
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • tłuszcz do formy 1 łyżka

krem

  • śmietanka kremowa 2 szklanki
  • cukier puder 0,5 szklanki

Jak zrobić Ciastka bezowe?

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy i olejek waniliowy. Blachę wyłożyć folią aluminiową i posmarować margaryną. Kłaść łyżką pianę, formując kształt kuleczek. Wstawić do piekarnika i wysuszyć temperaturze 100-120 stopni przez około 40 minut. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, na gęsty krem delikatnie sklejać po dwie bezy. Można podawać polane bitą śmietanką.

Podobne przepisy

Delicjusz śmietanowy z owocami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z kruszonką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Wieniec drożdżowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-23

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ciasta

Sernik na zimno na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta