Smaczne ciasto jogurtowe połączone z owocami i galaretką owocową.
Składniki ciasta miksujemy dokładnie ok. 2-3 minuty. Piekarnik nagrzewamy do 180°c. Tortownicę lub małą prostokątną blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Na tak przygotowaną blaszkę wylewamy przygotowane ciasto. Galaretkę 1 lub jeśli chcemy mieć wyższą warstwę galaretki na cieście 2 opakowania przygotowujemy wg przepisy biorąc trochę mniej niż zaleca producent gorącej wody. Dokładnie mieszamy proszek galaretki z wodą i odstawiamy ją by ostygła. Następnie wstawiamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40-45 min. Po wystudzeniu ciasta układamy na nim owocew ( mandarynki podzielone na cząstki lub posiekane w grubą kostkę. Ananasa kroimy również w kostkę. Owoce rozkładamy na zimnym cieście i zalewamy tężejącą, wcześniej przygotowaną galaretką. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny celem zastudzenia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta