Przepis na Ciasto drożdzowe z nadzieniem makowo – cukiniowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1150
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto drożdzowe z nadzieniem makowo – cukiniowym?

Wodę podgrzewamy, dodajemy do niej cukier i rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć łączymy z reszta składników i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy delikatnie ciasto, smarujemy dżemem, masą makową i trzemy na tarce jabłko, delikatnie kropimy sokiem cytrynowym, rolujemy i zlepiamy roladę. Układamy w blaszce. Zostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy 30 min w 150 stopniach.

Podobne przepisy

Agrestowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Drożdżowe z kruszonką jabłkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z kruszonką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Krówka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Domowe Fornetti

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Babka cytrynowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Ciasta