Z ciasta możemy robić różne francuskie przysmaki i na słodko – croissanty, bułeczki, ciasteczka i wytrawnie – zapiekanki ze szpinakiem, mięsem, porami…
Receptura została dodana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2367 osób!
Bon Appétit!
Drożdże rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka i odstawić, aby zapracowały. Mąke wymieszac z solą dodać ciepłe mleko, wyrosniete drożdze i zagnieść ciasto. Dodac jajko i 4 łyzki masła. Wyrobic jeszcze raz i odstawic do wyroścnięcia.
Następnie masło rozwałkować i na połowie ułożyć pokrojone w plastry masło. Nakryć druga połowa ciasta i rozwałkować. Znowu złożyć ciasto brzegami do środka i rozwałkować. Czynność powtórzyć 3 razy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta