Przepis na Ciasto czekoladowo – śliwkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1610
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto czekoladowo – śliwkowe?

Masło roztapiamy. Dodajemy cukier i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do natłuszczonej blaszki przekłądamy najpierw ciasto ciemne, na nie ciasto jasne a na nim ukłądamy wydrylowane śliwki skórką do dołu. Pieczemy w temp. 180 stopni do czasu aż ciasto się zrumieni i zacznie odstawać od brzegów. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

TORT „VOLVO”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Serniczek z brzoskwiniami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Pizza smakosza

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta

Kakaowiec z polewą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Tort z ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Sernik nowojorski

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta