Przepis na Ciasto czekoladowo – śliwkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1563
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto czekoladowo – śliwkowe?

Masło roztapiamy. Dodajemy cukier i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do natłuszczonej blaszki przekłądamy najpierw ciasto ciemne, na nie ciasto jasne a na nim ukłądamy wydrylowane śliwki skórką do dołu. Pieczemy w temp. 180 stopni do czasu aż ciasto się zrumieni i zacznie odstawać od brzegów. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Pleśniak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Wafle własnej roboty

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 200 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z galaretkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z bezami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Babka proszkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Polewa czekoladowa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta