Przepis na Ciasto Aldony

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1366
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto Aldony?

Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, wymieszaną mąkę, miksujemy. Pieczemy w tortownicy 30 minut w 180 stopniach. Masło roślinne miksujemy z 1/2 truskawek i cukrem pudrem. Biszkopt kroimy na pół, przekładamy masą, przykrywamy biszkoptem, smarujemy masą,wykładamy truskawki. Po wierzchu zalewamy wcześniej sporządzoną galaretką tężejącą. Wstawiamy do lodówki na 3 godzinki.

Podobne przepisy

Placek z galaretką i owocami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-20

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta

Krem budyniowo-maślany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: kassik

Kategoria: Ciasta

Ciasto pod pianką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Alberciki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bułeczki owsiane

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Zapleśniak

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Ciasta