Przepis na Ciastka drożdżowo-marmoladowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
765
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciastka drożdżowo-marmoladowe?

Jaja rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Cukrem waniliowym obsypujemy drożdże i odstawiamy je na 10 minut w ciepłe miejsce. Margarynę siekamy z mąką, dodajemy żółtka, drożdże oraz sok wyciśnięty z cytryny. Wyrabiamy ciasto i je rozwałkowujemy. Na cieście kroimy kółka, na środku smarujemy marmoladą a z brzegów białkiem i łączymy po dwa ze sobą. Kółka obtaczamy w cukrze i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut.

Podobne przepisy

Seromakowiec pod pierzynką z bezy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Domek baba- jagi

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Drożdżowa baba wielkanocna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Babka proszkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Mazurek budyniowo-jabłkowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasto kruche

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta