Przepis na Ciastka drożdżowo-marmoladowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciastka drożdżowo-marmoladowe?

Jaja rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Cukrem waniliowym obsypujemy drożdże i odstawiamy je na 10 minut w ciepłe miejsce. Margarynę siekamy z mąką, dodajemy żółtka, drożdże oraz sok wyciśnięty z cytryny. Wyrabiamy ciasto i je rozwałkowujemy. Na cieście kroimy kółka, na środku smarujemy marmoladą a z brzegów białkiem i łączymy po dwa ze sobą. Kółka obtaczamy w cukrze i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut.

Podobne przepisy

Ciasto tarte

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-28

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Sernik mojej mamy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Drożdżowe

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Rolada z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ciasta

Biszkopt kolorowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta