Przepis na Ciastka cytrynowe

Ciastka cytrynowe
Czas całkowity 35 min
Porcje 12
Kategorie Ciasta

Można je wykorzystać do kutii jako łamańce.

Oceń przepis:
(1 ocena)

Składniki

Jak zrobić Ciastka cytrynowe?

Cytryny myjemy, sparzamy gorącą wodą, kroimy na pół, wyciskamy sok z cytryn. Następnie margarynę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy mąką, cukrem pudrem, zagniatamy, dodajemy sok z cytryny, śmietanę, żółtka, zagniatamy ciasto przez co najmniej 20 minut. Odstawiamy do zamrażarki na 5 minut, rozwałkowujemy, kroimy na paski i wycinamy kopnięty kwadrat. Pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku w 180 stopniach 10 minut.

| | Wyświetlenia: 1059

Galeria zdjęć

Podobne przepisy

Bananowiec z zieloną galaretką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

American Pancakes Po polsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ciasta

Pierniki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tradycyjne pierniczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Roladka śmietankowo makowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto z owocami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta