Na początek przygotować galaretki. Każdą w osobnej misce rozpuścić w pół litrze wody. Odstawić w chłodne miejsce, aby lekko stężały. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Obrane banany polać sokiem wyciśniętym z cytryny, rozgnieść widelcem i stopniowo dodawać do spienionego masełka. Do masy dodać tężejącą żółtą galaretkę i wylać na biszkopt w tortownicy. Wstawić do lodówki, aby stężało. Białka ubić na sztywno i połączyć z jedną zieloną galaretką. Piankę wyłożyć i wyrównać na masie bananowej. Wstawić do lodówki do stężenia i na wierzch ułożyć plasterki banana i zalać zieloną, tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki, aby całkowicie stężało.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery