Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość duże kawałki. Ząbek czosnku drobniutko posiekać, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać pokrojonego pora w plasterki, podsmażyć . Czosnek i pora zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać sos sojowy, ciągle mieszać, dodać pokrojoną paprykę i marchewkę i plasterkach, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Po około 30 minutach dodać ugotowane i pokrojone grzyby mun, zielony groszek i pokrojone pomidory. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie. Podać na sam koniec przyprawy. Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany ryż wysypać z woreczka na talerz i polać go sosem gulaszowym
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż