Przepis na Burgundzka wołowina

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
3116
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Burgundzka wołowina?

Słoninę pokrojoną stopić, dodać masła i cebulę pokrojoną. Zrumienić. Mięso oprószyć mąką i dodać do cebuli. Razem obsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zalać winem wymieszanym z rosołem i dusić 3 godziny na wolnem ogniu. 30 minut przed podaniem dodać obrane i pokrojone pieczarki. Dalej gotować i po tych 30 minutach podawać.

Podobne przepisy

Gyros do frytek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Szynka pieczona

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: kasiulka122_wwy

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Gulasz domowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Roladki wieprzowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne