Przepis na Burgundzka wołowina

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
3145
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Burgundzka wołowina?

Słoninę pokrojoną stopić, dodać masła i cebulę pokrojoną. Zrumienić. Mięso oprószyć mąką i dodać do cebuli. Razem obsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zalać winem wymieszanym z rosołem i dusić 3 godziny na wolnem ogniu. 30 minut przed podaniem dodać obrane i pokrojone pieczarki. Dalej gotować i po tych 30 minutach podawać.

Podobne przepisy

Hebanowe pałki z kurczka w kawie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 760 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Gulasz z zielonym akcentem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski zawijane w szynkę

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Ala Gołabki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Łopatka smakowita

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne