Przepis na Budyniowe ciastka

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1199
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Receptura została opublikowana w dniu: 05.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2518 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Nadzienie:

Jak zrobić Budyniowe ciastka?

Mąkę, sól i cukier wsypujemy do miski. Dodajemy posiekane masło, żółtka jaj i zagniatamy na ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 0. 5 cm. Wykrawamy koła i wylepiamy nimi foremki na babeczki. Pieczemy przez 30 min. W temp. 190*c, aż się zarumienią na złoto. 2 szklanki mleka zagotowujemy a w 1 rozmieszamy budynie z cukrem. Napełniamy budyniem babeczki. Gdy budyń wystygnie posypujemy cynamonem.

Podobne przepisy

Smażone banany z rumem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Desery

Budyń z ananasem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Francuskie rogaliki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Drobne ciasteczka półfrancuskie

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Szybko „coś słodkiego”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Deser lodowy z serkiem i owocami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Desery