Przepis na Brzoskwiniowe mamy

Brzoskwiniowe  mamy
Czas całkowity 40 min
Porcje 30
Kategorie Ciasta
Oceń przepis:

Składniki

Jak zrobić Brzoskwiniowe mamy?

Cytrynę sparzamy wrzątkiem, wyciskamy z niej sok. Następnie sok z cytryny mieszamy z wodą, cukrem. Podstawę biszkoptową kroimy na pół. Układamy jedną część podstawy do tortownicy, nasączamy roztworem cytrynowym. Mleko odlewamy w 1/4 szklanki, resztę zagotowujemy. W 1/4 szklanki mleka mieszamy budynie, dodajemy do gotującego się mleka. Masę budyniową studzimy. Margarynę miksujemy stopniowo dodajemy przestudzony budyń, miksujemy. Na nasączony biszkopt wykładamy 1/2 masy, układamy odsączone brzoskwinie 1/2 puszki, przykrywamy drugą częścią podstawy biszkoptowej, nasączamy, wykładamy resztę masy, układamy brzoskwinie. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu, zostawiamy do lekkiego stężenia, zalewamy brzoskwinie na górze. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia całkowitej galaretki.

| | Wyświetlenia: 1129

Galeria zdjęć

Podobne przepisy

Sernik gotowany wg mojej teściowej

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto z ananasem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Paluszki parzone z kminkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Ciasta

Polewa kakaowa I

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Bananowiec z zieloną galaretką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasto gruszkowe z migdałami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta