Cytrynę sparzamy wrzątkiem, wyciskamy z niej sok. Następnie sok z cytryny mieszamy z wodą, cukrem. Podstawę biszkoptową kroimy na pół. Układamy jedną część podstawy do tortownicy, nasączamy roztworem cytrynowym. Mleko odlewamy w 1/4 szklanki, resztę zagotowujemy. W 1/4 szklanki mleka mieszamy budynie, dodajemy do gotującego się mleka. Masę budyniową studzimy. Margarynę miksujemy stopniowo dodajemy przestudzony budyń, miksujemy. Na nasączony biszkopt wykładamy 1/2 masy, układamy odsączone brzoskwinie 1/2 puszki, przykrywamy drugą częścią podstawy biszkoptowej, nasączamy, wykładamy resztę masy, układamy brzoskwinie. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu, zostawiamy do lekkiego stężenia, zalewamy brzoskwinie na górze. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia całkowitej galaretki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta