Przepis na Boczek w majeranku

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
80 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
967
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Boczek w majeranku?

Boczek surowy [najlepiej chudy] umyć i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć i rozetrzeć ze solą. Natrzeć przygotowane mięso. Skropić olejem i obficie obsypać majerankiem. Przykryć folią i odstawić na 2-3 godz. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Obłożyć nią wierzch i boki boczku. Zalać wodą do o 1/2 wysokości boczku. Przykryć. Gdyby płynu ubyło zbyt dużo podlać wodą. Piec ok. 1 godz w piekarniku w 180st.

Podobne przepisy

Sznycle szynkowe z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z makaronu z mięsem mielonym i pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony

Kurczak w rosole

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z żółtym serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Skwarki do kiszki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne