Przepis na Bitki z szynki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2126
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Bitki z szynki?

Szynkę pokroić na plastry, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Obsmażyć na rumiano z obu stron i przełożyć na półmisek (można okryć folią aluminiową, aby nie wystygły). Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starką na dużych oczkach cukinię, chwilę smażyć i ułożyć kotlety. Podlać gorąca wodą tyle, aby były zakryte. Przyprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości.

Podobne przepisy

Biała kiełbasa z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Pulpety w białym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kolorowy makaron z indykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Makaron z pikantnym sosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Ozorki cielęce w sosie bakaliowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne