Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody i zagotowujemy. Owoce wyjmujemy. Żółtka ucieramy starannie z połową cukru i dodajemy kolejno wodę, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem i delikatnie łączymy z ciastem.Wylewamy na natłuszczoną blaszkę.W wodzie w której gotowały się jabłka gotujemy budynie. Na ciasto wykładamy półmiękkie jabłka, a na nie wylewamy gorący budyń. Rozpuszczamy margarynę i rumienimy na niej wiórki kokosowe z dodatkiem cukru pudru. Po przestudzeniu do masy kokosowej dodajemy jajka mieszamy i wykładamy na budyń.Zapiekamy 15 min. w 200 stopniach C.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta