Przepis na Biszkopt miodowy z jabłkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1327
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • miękkie masło 20 dag
  • cukier puder 15 dag
  • płynny miód 4 łyżki
  • mąka 20 dag
  • kakao 2,5 łyżki
  • jajka 3 szt
  • mleko 2 łyżki
  • jabłka 3 szt
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy

Jak zrobić Biszkopt miodowy z jabłkiem?

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy miód, przesianą mąkę i kakao, wbijamy jajka i wszystko razem ucieramy. Jeśli masa bedzie zbyt gęsta dodajemy mleko. Ciasto przekładamy do natłuszczonej, wysyoanej bułką tartą formy. Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, wykrawamy gniazda nasienne i układamy na cieście. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c i pieczemy ok. 35 min.

Podobne przepisy

Szybki piernik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto z kokosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Drożdzowe serce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Biały torcik ze śliwką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 220 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Tarta z truskawkami i masą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ciasta

Ciasto czekoladowe przekładane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta