Przepis na Barszczyk czerwony

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1066
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Barszczyk czerwony?

Umyć warzywa i pokroić, ugotować je w bulionie dodać czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojone buraczki i od razu zakwasić barszcz octem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotować, aż buraki zmiękną. Gotowy barszczyk odcedzić.

Podobne przepisy

Czysta zupa jarzynowa z makaronem i jajkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Rosól z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Zupa aztecka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Grochowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Kartoflanka z kaszą manną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz czysty

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-02-06

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Zupy