Tym samym farszem możemy nadziewać cukinie.
Bakłażany umyć i pokroić na połówki, wybrać miąższ. Połówki posolić, odstawić na pół godziny, kiedy puszczą sok wypłukać i osuszyć. Wymieszać składniki farszu: posiekaną i podsmażoną na oleju cebulę, mięso, ryż, jajka, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Nadziewać farszem bakłażany. Do brytfanny wlać kilka łyżek oleju, trochę wody i ułożyć bakłażany. a wierzch położyć pokrojonego w plastry pomidora. Zapiec 40 minut w temperaturze 180 st.C. Pod koniec zapiekania polać bakłażany śmietaną, a przed podaniem posypać świeżymi ziołami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne