Przepis na Bakłażan faszerowany mięsem

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
11290
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Tym samym farszem możemy nadziewać cukinie.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Bakłażan faszerowany mięsem?

Bakłażany umyć i pokroić na połówki, wybrać miąższ. Połówki posolić, odstawić na pół godziny, kiedy puszczą sok wypłukać i osuszyć. Wymieszać składniki farszu: posiekaną i podsmażoną na oleju cebulę, mięso, ryż, jajka, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Nadziewać farszem bakłażany. Do brytfanny wlać kilka łyżek oleju, trochę wody i ułożyć bakłażany. a wierzch położyć pokrojonego w plastry pomidora. Zapiec 40 minut w temperaturze 180 st.C. Pod koniec zapiekania polać bakłażany śmietaną, a przed podaniem posypać świeżymi ziołami.

Podobne przepisy

Mandarynkowy indyk

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Potrawka mięsno – warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-04

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Marchewka z groszkiem i kukurydzą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Pierogi z kurczakiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Tortellini z mięsem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Sos mięsny z cukinią i zieloną fasolką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne