Mąkę, masło, cukier, sól i żółtko wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut do lodówki. Śmietanę wymieszać z mlekiem. Odlać 6 łyżek i wymieszać z budyniem. Resztę zagotować z cukrem, wlać budyń, raz jeszcze zagotować. Do przestudzonego budyniu dodać twaróg, utrzeć.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Ciasto podzielić na 6 części, wylepić nim okrągłe foremki. Piec 5 minut w temp. 190°C.
Na lekko przestudzone ciasto wyłożyć masę twarogową i plasterki jabłek. Piec jeszcze 20 minut w temp. 190°C. Ciepłe posmarować dżemem, posypać pistacjami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta