Czosnek i cebulek obieramy i siekamy drobniutko. Marchewkę myjemy i ścieramy na jarzynówce. Rozgrzewamy masło i oliwę w rondlu, wkładamy posiekaną cebulę i marchewkę, dolewamy sok pomidorowy, wsypujemy przyprawy i wszystko razem zagotowujemy. Do wrzącego sosu wkładamy mięso mielone i energicznie mieszamy je widelcem, rozbijając ewentualne grudki.. Do sosu z mięsem wkładamy sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone na mniejsze cząstki oraz również rozdrobnioną i pozbawioną nasion paprykę. Zagotowujemy całość i nakrywamy garnek pokrywką. Dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu producenta. Po 15 – 20 minutach sos doprawiamy do smaku ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotowany al dente odcedzamy i rozkładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy startym serem. Możemy również posypać potrawę posiekaną zieleniną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne