Przepis na Placki z buraczków, twarogu i jabłek

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1147
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Placki z buraczków, twarogu i jabłek?

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach. Twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Jajko ubić z mlekiem rozcieńczonym wodą oraz z cukrem i solą, stopniowo dodając przesianą mąkę, a potem wymieszać z twarogiem, buraczkami i jabłkiem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron. Podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

Podobne przepisy

Jaja na twardo

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Tort naleśnikowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Pasta z sera twarogowego z marchwią i jabłkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Placuszki z cukini

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Białe szparagi z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z mięsem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie