Przepis na Zupa szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas gotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
971
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Akcesoria

  • garnek,łyżka,denko,patelnia

Jak zrobić Zupa szparagowa?

Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni na oleju podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i dalej lekko podsmażyć. Szparagi dokładnie umyć i odciąć główki. Łodygi pokroić na niewielkie kawałki, ugotować w bulionie razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem przez około 10 minut. Po ugotowaniu wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Główki szparagów ugotować w lekko osolonej wodzie. Bagietkę pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Do zupy dodać grzanki. Na talerzyku obok położyć podsmażoną bagietkę.

Podobne przepisy

Zupa ze szczawiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Chłodnik na maślance

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Blyskawiczna pomidorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Barszcz na kiełbaskach piprzowych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Zupy