Właściwie to jest pomysł na… no bo co tu zrobić jak się nie ma pomysłu na zupę a po lodówce szwęda się kawałek mięsa mielonego, trochę pora, koperek i serek topiony? Wystarczy połączyć wszystko w jedną całość i pomysł gotowy a wraz z nim pyszna zupa…
Ugotować wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia poprzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, białka, soli i pierzu uformować małe pulpeciki, wrzucić je do wywaru żeby się ugotowały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjąć na miseczkę i odstawić. Na gorącym maśle przesmażyć cebule pokrojoną w kostkę i krążki pora. Dodać warzywa do zupy, podgotować 10 minut. Do zupy włożyć serek topiony, tak mieszać żeby się roztopił. Dodać dużo koperku, trochę natki, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, włożyć pulpeciki do zupy. Gotować jeszcze minutę. To wszystko, zupa gotowa.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy