Przepis na Zupa ryżona z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
919
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2129 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Zupa ryżona z warzywami?

Warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Razem z 1,5 dag masła i odrobiną wody poddusić na małym ogniu przez 20 minut. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kosteczkę i dodać do warzyw. Gotować razem pod przykryciem przez około 30 minut. Całość przetrzeć przez sito, wlać przegotowane, gorące mleko, resztę masła i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem. Zupą zalać ryż.

Podobne przepisy

Zupa fasolowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: rfima

Kategoria: Zupy

Barszcz rosyjski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Zupy

Szklany rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony z ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy

Zupa ze szczawiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Wegetariańska zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 43 min.

Data dodania: 2011-10-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy