Mięso myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do garnka. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w średnią kostkę warzywa, liść laurowy i zalewamy wodą. Przykrywamy i gotujemy ok. 45 min. Ogórki myjemy i kroimy w 2 cm słupki. Papryki oczyszczamy z pestek i białych błon i kroimy w paseczki. Seler naciowy kroimy w krążki. Ogórki, papryki i seler wrzucamy do lekko posłodzonego wrzątku i obgotowujemy a następnie przekładamy do wywaru z marchewką. Z mąki i masła przygotowujemy jasną zasmażkę i mieszamy z zupą. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy listkami bazylii. Możemy podawać z grzankami.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy