Mięso wypłukać, zalać zimną wodą. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do mięsa. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Dodać 2 kostki bulionowe: wołową i warzywną, liście laurowe oraz kilka ziaren pieprzu. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z marchwią. Dodać do zupy. Po ok. Pół godziny gotowania, kiedy ziemniaki będą dość miękkie, rozmieszać w kubku mąkę ze śmietaną, wlewać do niego po trochu zupy i rozmieszać. Kiedy temp. Będzie podobna do temp. Zupy dodać rozmieszaną mąkę i śmietanę. Zamieszać dokładnie. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub wegetą.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy