Do garnka wlewamy 2, 5 l wody, wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i obraną cebulę. Zagotowujemy. Dodajemy białą kiełbasę i gotujemy przez ok. Godzinki na małym ogniu. Wyjmujemy kiełbasę z wywaru. Chrzan obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy do wrzącego wywaru i gotujemy ok. 10 min. Wywar przecedzamy. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy 2 łyżki gorącego wywary, mieszamy i wlewamy do garnka. Całość doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Plastry boczku kroimy na wżskie paseczki, obsmażamy na złoto na suchej patelni. Kiełbasę kroimy na kawałki i również lekko podsmażamy. Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. Na talerzach układamy porcje kiełbasy, boczku i jajek i zalewamy zupą.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy