Przepis na Zupa belgijska

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
931
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa belgijska?

Pokrajaną na cienkie plastry cebulę przesmażyć na maśle. Następnie dodać pokrajane w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, roztarty solą czosnek, liść laurowy, pieprz i cukier, zalać wrzącą wodą (1, 25 l). Gotować 90 min. Na wolnym ogniu, następnie dodać pokrajane w kostkę ziemniaki i obrane, drobno pokrajane jabłka; gotować jeszcze 30 min. Przed podaniem usunąć liść laurowy.

Podobne przepisy

Zupa z brokuła

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Krem z dyni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-27

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Zupa na wędzonce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Zupa krem z cukinii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy