Niemieckie ciasto.
Masło roztopić, ostudzić. Jajka ubić z cukrem na krem, dodać kakao, cukier waniliowy, mleko lub rum, dalej ubijać ale na wolnych obrotach. Wlać masło, ubijać dalej wolno ok 1 min. Masa ma lekko stężeć.
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, dno pokryć masą, na to herbatniki, masa, herbatniki i tak na przemian. Na górze ma być masa.
Nakryć z wierzchu folią, obciążyć czymś i wstawić do lodówki na min. 4 h. Zdjąć obciążenie, folię, ciasto wyjąć z formy i papieru. Posypałam cukrem pudrem (a wcześniej miałam trochę pokruszonego biszkoptu kakaowego więc z wierzchu ciasto posypałam). Pokroić na plastry.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta