Przepis na Zimny pies

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
240 min.
Czas przygotowania:
4 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2670
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Niemieckie ciasto.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zimny pies?

Masło roztopić, ostudzić. Jajka ubić z cukrem na krem, dodać kakao, cukier waniliowy, mleko lub rum, dalej ubijać ale na wolnych obrotach. Wlać masło, ubijać dalej wolno ok 1 min. Masa ma lekko stężeć.

Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, dno pokryć masą, na to herbatniki, masa, herbatniki i tak na przemian. Na górze ma być masa.

Nakryć z wierzchu folią, obciążyć czymś i wstawić do lodówki na min. 4 h. Zdjąć obciążenie, folię, ciasto wyjąć z formy i papieru. Posypałam cukrem pudrem (a wcześniej miałam trochę pokruszonego biszkoptu kakaowego więc z wierzchu ciasto posypałam). Pokroić na plastry.

Podobne przepisy

Kakaowiec z polewą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto do szarlotki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Ciasta

Ciasto z pierniczkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Rurki z ciasta francuskiego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Tort z kremem mocno cytrynowym

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta