Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy, studzimy i obieramy a następnie kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w półtalarki. Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i cebule podsmażamy ok. 5 min na łyżce rozgrzanego oleju. Na pozostałym oleju podsmażamy przez ok. 4 min. Boczniaki i kiełbasę. Ziemniaki łączymy z grzybami i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy resztą oleju, przekładamy wszystkie składniki i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy aż ser się zrumieni – w 180 stopniach c ok. 15 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 1440 min.
Data dodania: 2022-09-29
Dodany przez: PatrycjaDyderska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby