Przepis na Zapiekanka z ziemniaków, boczniaków i kiełbasy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
936
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Zapiekanka z ziemniaków, boczniaków i kiełbasy?

Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy, studzimy i obieramy a następnie kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w półtalarki. Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i cebule podsmażamy ok. 5 min na łyżce rozgrzanego oleju. Na pozostałym oleju podsmażamy przez ok. 4 min. Boczniaki i kiełbasę. Ziemniaki łączymy z grzybami i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy resztą oleju, przekładamy wszystkie składniki i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy aż ser się zrumieni – w 180 stopniach c ok. 15 min.

Podobne przepisy

Smakowite żeberka duszone w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Klopsiki mięsne z parnezanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Łopatka smakowita

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Zapiekany schab z serem i pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Bigos staropolski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: kermit

Kategoria: Grzyby