Kaszę opłukujemy na sicie, przekładamy do garnka, zalewamy 3 szklankami gorącej wody, solimy i gotujemy na małym ogniu. Boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na chrupko. Cebulę obieramy, siekamy, podsmażamy na połowie masła. Do twarogu dodajemy podsmażoną cebulkę, połowę śmietany, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Kaszę mieszamy ze skwarkami. Pozostałym masłem smarujemy naczynie żaroodporne a następnie na jego spodzie układamy połowę kaszy, potem wykładamy twaróg i przykrywamy resztą kaszy. Całość zalewamy resztą śmietany. Zapiekamy przez ok. 30 min w temp. 180 stopni c.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż