Smak,nieco inny niż tradycyjny lekko kwaskowaty zmienił się w słodko-pomidorowy
Ze śledzi zdjęłam skórkę i podzieliłam wzdłuż na pół. W garnku rozgrzałam olej i podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę. Wsypałam startą marchew i podlałam 2-3 łyżkami wody. Przykryłam pokrywką i dusiłam około 15 minut. Dodałam sos słodko-kwaśny łowicz. Dokładnie wymieszałam. Ciepły farsz nakładałam na połówki filetu i zwijałam. Przekułam wykałaczką i układałam ciasno, obok siebie w pojemniku. Do garnka, w którym robiłam farsz wlałam pół szklanki wody z dwiema łyżkami oleju i dwiema łyżkami sosu słodko-kwaśnego. Zagotowałam i przestudziłam. Zalałam tym śledzie i szczelnie zamknęłam pojemnik. Przeniosłam do lodówki.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby