Domowy fastfood pyszny ale kaloryczny
Frytki przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. W międzyczasie myjemy i osuszamy mięso, po czym kroimy je na nieduże kawałki w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem (ja także papryka, czosnkiem i przyprawa do Gyrosa) a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy lekko się zrumienią, zdejmujemy z patelni i odsączamy na papierowym ręczniku.
Gotowe frytki wykładamy na dno żaroodpornego naczynia. Posypujemy je warstwą żółtego startego sera. Śmietanę i majonez mieszamy ze sobą równych proporcjach, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku oraz dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Powstałym sosem polewamy frytki i ser. Na majonezowo-śmietanowej polewie układamy kawałki podsmażonego kurczaka.
Na sam koniec posypujemy jeszcze raz odrobiną sera. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i zapiekamy przez około 10 minut, aż ser ładnie się rozpuści
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne