Przepis na Wrocławskie knedle

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1605
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Przepis została dodana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2019 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Wrocławskie knedle?

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć razem z twarogiem. Dodać mąkę, jajko i wodę, zagnieść ciasto i posolić je. Ciasto pokroić na kawałki i nadziewać wydrylowanymi śliwkami, dokładnie zaklejać. Knedle gotować w lekko osolonym wrzątku. Po ugotowaniu odcedzić, obtaczać w bułce tartej i opiekać na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Podawać na gorąco polane roztopionym masłem i posypane cukrem.

Podobne przepisy

Kaczka po chińsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2011-04-07

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza jaglana z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-23

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Kasze i ryż

Risotto z mięsem i cukinią

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza jęczmienna na sypko

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż gotowany na mleku kokosowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż na mleku z sokiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2011-11-13

Dodany przez: Emila

Kategoria: Kasze i ryż