Przepis na Wołowina po madagaskarsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1014
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • stek wołowy 600 g
  • cebula 1
  • ząbki czosnku 2-3
  • korzeń imbiru 10 g
  • pomidory 4
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • woda 500 ml
  • pomidory koktajlowe 400 g
  • mąka 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • rukola 25-55 g

Jak zrobić Wołowina po madagaskarsku?

Wołowinę pokrój na małe kawałki, cebulę w cienkie plastry, czosnek i imbir drobno posiekaj i wszystko włóż do patelni na rozgrzany olej. Dodaj drobno posiekane pomidory i przyprawy. Dolej zimnej wody i smaż ok. 20 min. od czasu do czasu mieszaj.

Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wody, wymieszaj, dodaj przecier pomidorowy. Otrzymaną masę wlej do patelni. Gotuj kilka min do uzyskania gęstego sosu. Jeśli stosujesz rukolę – domieszaj ją do całości. Podawać z ziemniakami i warzywami – brokuły lub mini marchewki.

Podobne przepisy

Golonka pieczona z piwem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-14

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Mięsne

Aromatyczna wątróbka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-05

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Sezamowe udka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Roladki z piersi kurczaka

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Obiadek dla 10 miesięcznego dziecka I

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Żołądki z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne