Przepis na Wiosenny sos kanapkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
28 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
8 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
965
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • gęsty majonez 1,5 szklanki
  • śmietana 0,5 szklanki
  • jajka 3 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • rzeżucha posiekana 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • cukier puder do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • sól do smaku

Jak zrobić Wiosenny sos kanapkowy?

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Śmietanę miksujemy z rzeżuchą, mieszamy z majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy jajka, oczyszczone i posiekane drobno rzodkiewki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem. Ponownie mieszamy.

Podobne przepisy

Sos ogórkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: netha

Kategoria: Sosy

Sos surówkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos błyskawiczny do mięs i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos grzybowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: ola

Kategoria: Sosy

Jajka w koperkowym sosie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Sosy

Kaczka w sosie śliwkowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne