Przepis na Wiosenne naleśniki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
869
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • mielone mięso wieprzowe 40 dag
  • olej
  • grzybki mun 7 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • marchewki 4 sztuki
  • liście kapusty pekińskiej 6 sztuk
  • czosnek 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • papier ryżowy 16 sztuk
  • sos sojowy

Jak zrobić Wiosenne naleśniki?

Mięso należy podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju, dodać do niego wcześniej namoczone, a następnie pokrojone grzyby, posolić i popieprzyć. Marchewki należy dokładnie umyć, oskrobać, zetrzeć n tarce o grubych oczkach, dodać ją do mięsa i grzybków. Wszystko razem należy dusić 15- 20 minut. Kapustę pekińską należy drobno pokroić, czosnek posiekać, cebulę także. Wszystko dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Papier ryżowy należy zwilżyć wodą i rozłożyć, na każdy z arkuszy nakładać po 3 łyżki farszu, zawijać i smażyć w głębokim oleju. Przed podaniem polać sosem sojowym.

Podobne przepisy

Kurczak w warzywach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Smalec tradycyjny

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Limonkowe udka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 420 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe w ziołach i panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina w sosie piwnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne