Wartościowy posiłek na upalne dni.
Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić do naczynia do gotowania na parze. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki i dodać do garnka, gotować razem z marchewką około 20 minut. Ugotowane warzywa wyłożyć na talerz. Ser feta pokruszyć i ułożyć obok warzyw. Ogórka umyć, pokroić w plasterki i ułożyć je obok sera. Cebulę pokroić w wiórka i ułożyć obok ogórka. Na marchewkę wyłożyć odsączoną kukurydzę i pokrojone w plasterki oliwki.
Czosnek obrać i wycisnąć do jogurtu naturalnego, dodać łyżeczkę ziół prowansalskich i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać warzywa na talerzu.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa