Przepis na Wieprzowina w rydzach

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1260
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2865 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina w rydzach?

Mięso opłukać, pokroić w plastry. Z pieprzu, soli, czosnku i papryki oraz oliwy przygotować pastę i natrzeć nią steki. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Rydze oczyścić, lekko posolić i usmażyć na suchej patelni teflonowej. Powinny być miękkie i puścić sok. Zalać je wywarem i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku. Dodać śmietanę i odrobinę wody. Steki polać sosem, poddusić pod przykryciem przez 15 minut, posypać posiekaną natką.

Podobne przepisy

Żeberka duszone z papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-05-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pasztet z królika mojej teściowej

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pulpety w cebulowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-02-27

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Pyszny gulasz

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Duszony kotlet schabowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Ciasto z farszem boczkowo-pieczarkowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne