Receptura została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2865 osób!
Na zdrowie!
Mięso opłukać, pokroić w plastry. Z pieprzu, soli, czosnku i papryki oraz oliwy przygotować pastę i natrzeć nią steki. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Rydze oczyścić, lekko posolić i usmażyć na suchej patelni teflonowej. Powinny być miękkie i puścić sok. Zalać je wywarem i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku. Dodać śmietanę i odrobinę wody. Steki polać sosem, poddusić pod przykryciem przez 15 minut, posypać posiekaną natką.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne