Przepis na Wieprzowina w rydzach

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1274
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina w rydzach?

Mięso opłukać, pokroić w plastry. Z pieprzu, soli, czosnku i papryki oraz oliwy przygotować pastę i natrzeć nią steki. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Rydze oczyścić, lekko posolić i usmażyć na suchej patelni teflonowej. Powinny być miękkie i puścić sok. Zalać je wywarem i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku. Dodać śmietanę i odrobinę wody. Steki polać sosem, poddusić pod przykryciem przez 15 minut, posypać posiekaną natką.

Podobne przepisy

Schabowy w orzechowej panierce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Placuszki z wątróbki z marchewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Duszone skrzydełka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Leczo Leczo

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-16

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Filet drobiowy w cieście

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: sylwi

Kategoria: Mięsne

Mielone z kukurydzą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne