Jaja gotować 10 minut. Przełożyć do zimnej wody i trzymać je w wodzie do ostudzenia. Marchew, ziemniaki i pietruszkę, wyszorować, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ściągnąć skórki. Ostudzić. Korniszony oraz ugotowane warzywa i jajka pokroić w drobną kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić z zalewy, dodać do posiekanych warzyw. Majonez wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem. Por – tylko biała część przeciąć wzdłuż na pół, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osączyć i drobno pokroić, dodać do składników sałatki razem z sosem majonezowo-jogurtowym, wymieszać i jeśli zajdzie potrzeba doprawić jeszcze raz do smaku solą i pieprzem. Odstawić do schłodzenia na 30 – 50 minut. Schłodzoną podawać.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki