Wątróbkę płuczemy i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, drobno kroimy. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i razem ze skórką kroimy w krążki, oprószamy mąką i smażymy na maśle z obu stron. Wyjmujemy z garnka i odstawiamy. Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulkę, wyjmujemy z garnka i odkładamy. Do tłuszczu dolewamy olej i smażymy wątróbkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z maggi i musztardą, lekko podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Na talerzach układamy krążki jabłek, na nich wątróbkę i dekorujemy cebulą. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami i przygotowanym sosem musztardowym.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne