Przepis na Wątróbka

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9886
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wątróbka?

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy, czekamy aż dobrze odcieknie. Na patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące i na patelnie. Smażymy aż się zarumieni. Gdy wątróbka będzie rumiana, wyjmujemy do osobnego naczynia.

Cebulę kroimy w pół księżyce i chwilkę podsmażamy. Podsmażoną cebulkę dodajemy do garnuszka w którym jest już wątróbka.

Następnie łączymy wątróbkę z cebulką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dolewamy mąkę rozrobioną w szklance wody, w ten sposób powstaje sos. Smacznego.

Podobne przepisy

Boczek pieczony z miodem

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Wieprzowe kotlety mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Mielone z niespodzianką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Oliwkowy zając

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-08

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Warkocze z karczku z grilla

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Roladki z musztardą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne